sobota, 15 marca 2008

Dieta owocowa

Dieta owocowa polega na jedzeniu samych owoców, bez żadnych dodatków. Można spożywać jeden rodzaj owocu lub wiele. Nie ważny jest sposób przygotowania owoców, możemy jeść je w stanie surowym, a także po obróbce termicznej. Między posiłkami należy wypijać do 2 litrów niegazowanej, naturalnej wody mineralnej. Należy pamiętać, że owoce są źródłem dużej ilości witamin i minerałów, ale nie dostarczają tłuszczu, białek i węglowodanów. Dlatego też, aby uzupełnić organizm odpowiednią ilością składników odżywczych, należy spożywać dużą ilość owoców.

Dietę owocową zazwyczaj stosuje się przez dwa dni. Można korzystać z niej co tydzień lub co miesiąc przez wiele lat. Umożliwia oczyszczenie organizmu, a także zrzucenie do 4 kg. Dieta owocowa jest przeznaczona dla osób z silną wolą. Nie powinny jej stosować kobiety w ciąży oraz nastolatki.

Brak komentarzy: