Dieta pszeniczna wywodzi się z medycyny chińskiej, która posiada przede wszystkim właściwości oczyszczające i poprawiające stan zdrowia. Najlepiej rozpocząć ją po okresie zimowym, po którym organizm człowieka jest przeciążony tłustym i niezdrowym jedzeniem. Trwa od 3 do 12 dni. W tym okresie zjada się wyłącznie gotowane ziarna pszenicy.
Zasady diety pszenicznej:
- osoby, które są stale głodne (jin) decydując się na te dietę, powinny spożywać dodatkowo gotowane warzywa (marchew, buraki, kapustę).
- każdego dnia diety pszenicznej na śniadanie, obiad i kolację spożywa się gotowaną pszenice bez żadnych ograniczeń,
- menu można urozmaicać bez ograniczeń liśćmi sałaty,
- według dietetyków pszenicę można zastąpić ryżem, pęczakiem lub kaszą jaglaną.
Pszenice można kupić w sklepach ze zdrową żywnością. Należy ją porządnie wypłukać przed gotowaniem. Sam proces gotowania trwa około 2 godzin. Osoby, które zdecydują się korzystać z tej diety powinny wiedzieć, że przed każdym zaplanowaniem posiłków na cały dzień, należy dokładnie odmierzyć ilość spożywanej pszenicy. Jeśli będziemy spożywać trzy posiłki dziennie, powinniśmy ugotować trzy szklanki pszenicy w 9 szklankach wody.
1 komentarz:
CHLEB typu KR-IRL. Dodajemy: OTRĘBY PSZENNE, antycukrzycowy.
1A.TEMAT.
Przepis: uzupełniony i ZAKTUALIZOWANY.
MOTTO: Otyłość, Cukrzyca typu 2. Dla tych chorób to skuteczny żywieniowy przełom. *
OTRĘBY PSZENNE STABILIZUJĄ POZIOM CUKRU WE KRWI, W SYTUACJI:
Gdy organizm odzyskuje tzw. GLUKOZĘ naturalną z kaszy i ryżu. Proces odzysku glukozy wydłuża się zapewniając człowiekowi kilkugodzinne uczucie sytości. Dla otyłości i cukrzycy typu 2, to skuteczny prozdrowotny wynik.
CHLEB TYPU KR-IRL (Z OTRĘBAMI) POWODUJE:
Iż dolegliwość o nazwie zaparcia staje się zapomnianym terminem historycznym. Wzdęcia tj. pęcznienie błonnika odbywają się w garnku, a nie w naszych jelitach. Wobec tego eliminujemy również i tą przykrą dolegliwość finalnie.
CHLEB Z WYMIENIONYCH SKŁADNIKÓW, TO OBECNIE JEDEN Z NAJZDROWSZYCH:
I najbardziej pożądanych produktów żywieniowych dla człowieka. W diecie sportowców to podstawowy element energetyczny. Całodzienne wyżywienie, co oczywiste planujemy w oparciu o CHLEB typu KR-IRL oraz produkty z tabel tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Realizujemy wówczas tzw. ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !! *
KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
ZOBACZ TEŻ:
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/
1A.TEMAT.
ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Prześlij komentarz